De Brusselse regering heeft de bouwvergunning goedgekeurd voor een nieuwe project van Odebrecht en Vanhout Projects.

De Brusselse Regering keurde de bouwvergunning goed voor Campus Gallait. Op deze site, tussen de Gallaitstraat en de Vanderlindenstraat in Schaarbeek, ontwikkelt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), samen met de schooldirecties van Sint-Goedele vzw en De Heilige Familie vzw, een multifunctionele campus.

Er is plaats voor een nieuwe basisschool, tienerschool en secundaire school en een jeugdcentrum. In totaal zullen er 1.140 leerlingen school lopen op de nieuwe campus.

Minister Guy Vanhengel is tevreden dat de eerste leerlingen er al vanaf september 2020 kunnen schoollopen. Het geheel is opgevat als een ‘dorp in de stad’. De site omvat ongeveer 16.000 m² voor infrastructuur en 5.400 m² voor buitenaanleg.

Aan het totale project hangt een prijskaartje van 38 miljoen euro . Projectontwikkelaar THV Odebrecht-Vanhout Projects leverde samen met POLO Architects het winnende ontwerp. Het bouwvergunningsdossier werd ingediend op 15 januari 2018 en werd op 3 mei door de Brusselse Regering goedgekeurd.